ritmus.png

A Ritmus magazin februári számában megjelent cikkünk itt található.

Vajon miért tapasztalható a válások számának növekedése a mai harmincas korosztályon belül és miért egyre gyakoribb a kapcsolatok ezen lezárása? A jelenség társadalmi, gazdasági és párkapcsolati okairól és a problémák megoldási lehetőségeiről beszélgettünk a Ritmus magazin újságírójával, Oravecz Annával.

"Társadalmunkban valóban tetten érhető némi értékválság, sőt egyfajta bizonytalanság. A férfi-női szerepek összekeveredni látszanak, ami több évezreden keresztül egyértelmű és elfogadott volt, az mára megváltozni látszik. Ráadásul nem mehetünk amellett, hogy a mai 30-40 éves korosztály életében következett be a rendszerváltás, amely nem csak gazdasági, de igen komoly társadalmi változásokat is hozott magával. Ez a korosztály még az egyenlőségről tanult, azt tanították neki, hogy ez az eszme kell, hogy meghatározza a morális értékrendjét, majd felnövekedvén a szabályait éppencsak kialakítgató magyar vadkapitalizmus kellős közepében találta magát azzal a frusztrációval, hogy a neki tanított szocialista ideológia miatt még szégyelnie is kellene magát. Ez a fajta bizonytalanság és útkeresés rányomja bélyegét ennek a generációnak a családi életére is."

A bejegyzés trackback címe:

https://mintacsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr975828287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása