Hazánkban a férjek feladatait még senki nem írta le. Nincs egységes iránymutatás, hogy mi a jó férj dolga, mik az ismérvei. Az alábbi kézikönyv részletesen bemutatja, honnan tudatjuk, hogy férjünk kiváló ember, férfi, szerető és társ.

A jó férj vacsorával várja otthon fáradt feleségét.  Elmosogatja az előző napi tányérokat, betesz egy mosást a mosógépbe, melyet előzőleg gondosan szétválogatott színesre, fehérre, feketére,  majd a program lejárta után azokat szépen kirázogatva ki is teregeti. Színeset a színes mellé, fehéret a fehér mellé, ahogy azt kell. Mielőtt a fáradt felesége hazaérkezne,  a gyerekekkel megcsinálja a házi feladatokat, leellenőrzi az aznap tanultakat, és a gyerekekkel együtt összekészíti a másnapi vinnivalókat (tornazsák,ünneplő, uzsonnás doboz, stb.).

magdi anyus.jpg

Mikor a fáradt feleség hazaérkezik a nehéz szellemi munkából, ahol szinte férfiként kell megfelelni az elvárásoknak, pár percet arra szán, hogy lelkiekben is hazatérjen. Ilyenkor a jó férj mellé ülve, kezét fogva türelmesen végighallgatja,  hogy „milyen rohadék a Krisztina, a kolléganő, mert vett egy táskát, de nem mondta meg, hol, pedig neki is kellene venni egyet, mert pontosan illene színben a legújabb Tamaris csizmájához, de a dög Krisztina nem akarja megmondani”. A férj csendben, jó szolga módjára meghallgatja a feleség aznapi gondjait, nem kotyog bele, nem kérdez, nem alkot  véleményt, hanem csak hallgat. Hallgat, mert így végre a fáradt feleség kiadhatja a nap során felgyűlt feszültséget magából, így csökkentve annak esélyét, hogy a feleség keze eljárjon, és nyomot hagyjon valamelyik gyermekük orcáján.

Vacsora során a férj egymás után kínálja meg a családtagjait az általa elkészített ételekből, gondosan ügyelve arra, hogy először a fáradt feleséget kérdezze, majd pedig a gyerekeket, a legnagyobbtól a legkisebbig. Az együtt töltött hangulatos étkezés alatt gondosan hümmög, igenel és „hogyne, drágám, igazad van, drágám!” mondatot sokszor hangoztatja, így nyugtatva meg mind jobban a lelkiekben is lassan hazatérő, csendre vágyó fáradt feleségét.

poor-husband.jpgA hangulatos közös étkezést követően elpakol az asztalról, elmosogat, a feleséget tovább hallgatja, hiszen annak még mindig van mondandója, de egyben ügyel arra, hogy közben a gyerekeket rávegye arra, hogy készüljenek fürdéshez, fogmosáshoz. Természetesen nem feledkezik meg a kutyáról sem, megeteti a legújabb Chappy falatokkal, a konzervdobozt pedig mindig szelektíven gyűjti a többi háztartási szeméttől.

A gyermekeknek lefekvés előtt mintegy 30 percet olvas, lehetőleg mindegyik kívánalmának megfelelőt, a kislánynak hercegnőset, a kisfiúknak nindzsásat, és mikor végzett az olvasással, jó éjszakát puszikkal halmozza el a gyermekek arcát, így is jelezve, hogy mennyire szereti őket.

Az éjszaka legnyugodtabb, legintimebb pillanatai előtt felkészül a fáradt feleségére lelkileg, testileg: frissítő tusfürdőt vesz, megborotválkozik és illatfelhőbe burkolózva hódítja meg élete értelmét, fáradt feleségét. Nem hivatkozhat sosem fej- és derékfájásra, nem terhelheti  a nőt a napi bosszúságok elmesélésével (a kertész rossz fűmagot hozott, a kutyaoktató durván beszélt a kutyához stb.).

Teszi mindezt fáradhatatlanul,  szerelemesen, napról napra mindaddig, amíg a feleség nem talál egy nála  fiatalabb férfit, olyat, aki mellett végre nőnek érezheti magát.

A bejegyzés trackback címe:

https://mintacsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr784888748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása