Egy meglepő cikk jutott el hozzánk az elmúlt napokban. A benne található információk több mint elkeserítőek. Nem jut más az ember eszébe, a politikai és ideológiai őrület milyen könnyedén szorítja háttérbe az empátiát, az érzelmi intelligenciát és egészen profán módon a józan gondolkodást.

Family clown.jpg
Nézzük kezdésnek magát a cikket! Kattintson ide!

És ami ebből igazán megdöbbentő:
„A beterjesztett módosítás révén élettársak akkor sem alkotnak családot egymással, ha közös gyermekük születik, mert családi kapcsolatuk külön-külön a gyermekükkel lesz. Ezen felfogás szerint, ha például egy nő és élettársa egy háztartásban, közösen nevelik a nő korábbi házasságából született gyermekét és a közös gyermeküket, akkor a nő a két gyermekkel, a férfi pedig a közös gyermekükkel alkotnak külön-külön családokat, de négyen együtt nem számítanak egy családnak, sőt a két szülő a közös gyermekükkel együtt sem tartozik egy családhoz.”

Ahogy írtuk, ez egészen elkeserítő olvasmány. Tapasztalatunk szerint meglehetősen sok család fektet igen komoly energiát abba, hogy egy családtag elvesztése, vagy éppen egy válás után harmonikus hátteret teremtsen,  esetenként természetesen egy új kapcsolat révén a benne élő gyermekeknek. Sokkal fontosabbnak tekintenek a közös hétköznapok során elért eredményeket, békés és zökkenőmentes együttélést, mint azt, ezt kifelé is bizonygassák. Egyszerűen teszik a dolgukat. Elgondolkodtató, vajon ezt valóban elsősorban diszkriminálni, büntetni érdemes-e.

A cikk szerzője a téma gazdasági, anyagi vetületét korrekt módon körbejárja, szakterületünknél fogva mi azonban igyekszünk inkább a helyzet életszerűségét megvizsgálni, ahogy szoktuk, némi humorral kiegészítve. Nézzék el ezt nekünk!

A és B meghökkenten olvasta az alaptörvény ezen a héten megjelent módosítását. Letörölték arcukról a szégyenpírt annak olvastán, hogy bizony, mivel nincs hivatalos bélyegzővel ellátott papírjuk arról a több éves, szerintük egyébként harmonikus együttélésről, amelyben az eddig „gyermekeink”-nek titulált csoport képviselői növekednek. Dehát ha ez a szabály, akkor bizony törvénytisztelő állampolgárként ezt be kell tartani. Így tehát otthonukban lefektették a következő szabályokat:
1. A és B mostantól nem tartoznak egy családba
2. A gyermeke, C így nem tagja többé B családjának
3. B gyermeke, D is kitagadtatott A családjából

C és D szófogadó gyermekként az eddig kedvelt és közösen berendezett szobájuk két külön sarkába költöztek és igyekeztek idegenként tekinteni egymásra. Probléma leginkább a közös gyermekük esetében merült fel, hiszen a kis E így egyszerre két családba kerülve azonnal igény tartott dupla karácsonyi ajándékra, illetve arra a szerény összegű pótlékra, amely A  és D, illetve B és C közötti közvetítés miatt illette meg, hiszen személyében nyílt átjáró ezen két család között.

Ezt a megoldást két hétig bírták. Aztán rövid gondolkodás után A örökbe fogadta B-t, hiszen ezzel ugyan nem leszármazás alapú, de mégis szülő-gyermek kapcsolat alakult ki. Így B lett A gyermekének, C-nek a testvére, D pedig B gyermekeként A-nak az unokája. A tehát jelenleg három személyt nevel egy háztartásban, egyet, aki ugye félárva, mert A volt feleségét egy rosszul sikerült műtét vitte el. D apja, B volt férje szerencsére együttműködőnek bizonyult és vállalta, alkalmanként kölcsönadja D-vel közös családját így mindkét gyereknek másfél-másfél család juthatott, így egyikük sem maradt le nagyon a kis E mögött, akinek ugye alapból volt három a két szülője révén, hiszen az egyik közülük a nagyszülője is lett egyben.

Akadt persze még egy igen komoly gond. A velük egy háztartásban élő szálkásszőrű tacskót, Prézlit mindegyikül családtagnak tekintette, azonban nyilván nem maradhatott velük. Egyik családdal sem. Ugyanis nem volt törzskönyvezett...

A bejegyzés trackback címe:

https://mintacsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr555081624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása